G-D42CE5C60Y
top of page
תמונת הסופר/תגרין כושר

השפעת אורח החיים על מחלות כרוניות: ההרגלים הסמויים שמעצבים את הבריאות שלנו


רובנו מכירים את העצות הרגילות: לאכול בריא, להתאמן, לישון מספיק. אך מה אם נאמר לכם שהניואנסים הקטנים והכמעט בלתי נראים בחיי היומיום הם אלו שמכתיבים את בריאותכם – לטוב או לרע? מחלות כרוניות רבות, התלויות באורח החיים, אינן תוצאה של "משהו גדול שקרה" אלא של שרשרת פעולות יומיומיות קטנות החוזרות על עצמן. בואו נדבר על הדברים שמתחת לרדאר – אלו שיכולים לשנות את התמונה כולה.


שעון המדגיש חשיבות אכילה מוקדמת, אדם מבצע מתיחות בסביבה רגועה ואישה נהינית מארוחה בריאה


זמן האכילה: לא רק מה, אלא מתי

מחקרים עדכניים מראים שהשעה שבה אנו אוכלים משפיעה באופן משמעותי על בריאותנו. לדוגמה, אכילה בשעות מאוחרות, במיוחד לאחר השעה 21:00, נקשרת לעלייה בסיכון למחלות קרדיווסקולריות, בהשוואה לאכילה לפני השעה 20:00. הסיבה לכך נעוצה בשעון הביולוגי שלנו, המווסת תהליכים פיזיולוגיים בהתאם למחזורי היום והלילה.

כאשר אנו אוכלים בשעות שהגוף אינו מצפה להן, זה עלול להוביל להפרעות מטבוליות ולהגברת הסיכון למחלות. כדי לאזן את הבריאות המטבולית ולשפר את איכות השינה, מומלץ לסיים את הארוחה האחרונה לפני השעה 20:00 ולבחון את השפעת השינוי על הגוף.


מיקרו-תנועות: החשיבות של תנועה יומיומית

פעילות גופנית אינה מסתכמת באימון חד-שבועי. הגוף שלנו נועד להיות בתנועה מתמדת, והישיבה הממושכת הפכה לאחד הגורמים המרכזיים למחלות כרוניות בעידן המודרני.

מחקרים מראים שהפסקות קצרות של תנועה במהלך היום, כמו אימון קצר של 20 דקות או אפילו כמה דקות של מתיחות, יכולות להפחית את הסיכון למחלות לב, סוכרת והשמנה. לכן, חשוב לשלב תנועה יומיומית כחלק משגרת החיים, ולא להסתמך רק על אימון אחד בשבוע.

מרחבי אימון המאפשרים גמישות וזמינות יומיומית, כמו חדרי כושר שפתוחים שעות רבות או תוכניות אימון ביתיות, הופכים את המטרה הזו לנגישה ומתמשכת הרבה יותר.


רווחת הנפש כמדד בריאות ביולוגי

בדידות אינה נחלתם של זקנים בלבד. בעולם המודרני, רבים מאיתנו חווים תחושות בדידות עקב עומס החיים והיעדר זמן לחברה וקהילה. מחקרים מראים כי בדידות מגדילה את הסיכון לדיכאון כמעט פי שניים, והיא קשורה גם לתחושת חרדה, אנרגיה נמוכה, תשישות ותפקוד ירוד במהלך היום. בנוסף, בדידות נמצאה קשורה לשינה לא איכותית המלווה ביקיצות מרובות במהלך הלילה. כל אלה, כמובן, משפיעים על הבריאות באופן ישיר.

לכן, חשוב לטפח קשרים חברתיים ולהקדיש זמן לאינטראקציות חברתיות – אפילו קצרות – כחלק משמירה על הבריאות הכללית. שיחת חולין עם קולגה, פעילות בקבוצה או אפילו מפגש חברתי אחת לשבוע יכולים לשפר משמעותית את תחושת החיבור והבריאות הפיזית והנפשית שלנו.


לא הכל שחור ולבן: גמישות היא המפתח

שינויים קטנים ומדודים בהרגלי החיים יכולים להביא לשיפורים משמעותיים בבריאות. אין צורך במהפכות דרסטיות; התאמות קטנות, כמו הוספת ירק לארוחה או הליכה קצרה במהלך היום, יכולות לעשות הבדל גדול.

הגישה הגמישה מאפשרת התאמה אישית ומגדילה את הסיכוי להתמדה לאורך זמן. העיקר הוא לזכור שהבריאות אינה תוצאה של פעולות חד-פעמיות – אלא מסע רציף שמושפע מכל פעולה קטנה לאורך הדרך.


לסיכום: הבריאות מתחילה בפרטים הקטנים

מחלות כרוניות אינן נובעות מצעד אחד שגוי אלא מהרגלים קטנים שמצטברים לאורך זמן. החדשות הטובות? אותם פרטים קטנים הם בדיוק המקום שבו אנחנו יכולים להשפיע. שינוי קטן היום הוא שינוי גדול לעתיד.



כושר. תזונה. בריאות. #GK_חיים_במקסימום


 שמי טליה גרינברג, אני דיאטנית קלינית, מאמנת כושר וממקימות מועדון GK

 נושא הבריאות וקידום הבריאות נמצא כבר שנים רבות בראש מעיניי. אני עוסקת בנושא במגוון אופנים - יעוצים תזונתיים, אימוני כושר, הרצאות בנושאי בריאות, קבוצות ועבודה פרטנית, קידום בריאות בקהילות וארגונים ועוד. אני מאמינה בבריאות הוליסטית שלא מתמקדת באיסור תזונתי כזה או אחר או תרופת קסם לחיים בריאים, אלא שילוב של המשולש הקדוש: כושר, תזונה ונפש בריאה. אני מאמינה בגוף שלנו וביכולת שלו להתרפא בעזרת קירבה מקסימלית לטבע ואני פה כדי לעזור לך לעשות את השינוי הבריאותי שמגיע לגוף שלך! לפרטים נוספים צרו קשר

IMG_0625__2_-removebg.png
bottom of page