G-D42CE5C60Y
top of page

הסוכר שמתחבא לנו באוכל: מה שאנחנו לא יודעים שעלול לפגוע בבריאותנו

תמונת הסופר/ת: גרין כושרגרין כושר


אנחנו אוהבים לחשוב שאנחנו שולטים במה שנכנס לנו לגוף, אבל מה אם נאמר לכם שהסוכר מסתנן למזון שלנו בדרכים מפתיעות וערמומיות? גם אם אתם נמנעים מסוכריות ומשקאות מתוקים, ייתכן שאתם צורכים כמויות מופרזות של סוכר—בלי שבכלל תהיו מודעים לכך.


הסוכר בתחפושת: איפה הוא מסתתר?

האם ידעתם שלחם מלא, רטבים מוכנים, ואפילו חטיפי בריאות יכולים להיות עמוסים בסוכר? חברות המזון למדו להסוות אותו היטב תחת שמות מתוחכמים כמו "סירופ תירס עתיר פרוקטוז", "מולסה", "דקסטרוז" או "מיצי פירות מרוכזים". כך, גם מוצרים הנתפסים כ"בריאים" עשויים להכיל כמויות סוכר המזיקות לבריאות.


מה המחקרים אומרים? הסוכר והשלכותיו הבריאותיות

סוכר הוא לא רק עניין של השמנה. מחקרים מצביעים על כך שהוא עלול לפגוע במערכת החיסון, להגביר דלקות כרוניות, ולתרום להתפתחות מחלות מטבוליות כמו סוכרת סוג 2 ומחלות לב. מעבר לכך, מחקרים מראים כי צריכת סוכר מוגברת קשורה גם להפרעות קשב, עייפות כרונית ואפילו שיבושים במצב הרוח—כלומר, הוא משפיע לא רק על הגוף אלא גם על הנפש.


האם הסוכר משתלט לנו על התודעה?

אם תהיתם מדוע כל כך קשה להיגמל מסוכר, התשובה מסתתרת במוח שלנו. סוכר מפעיל מסלולי תגמול נוירולוגיים בדומה לסמים ממכרים, וגורם לשחרור דופמין, אותו כימיקל שמעניק לנו תחושת עונג רגעית אך גם יוצר מעגל של תלות וצורך גובר במתוק. הגוף דורש עוד, ואנחנו מתקשים לעצור.


כיצד להיגמל מסוכר בלי להרגיש שחסרים לכם מתוקים?

כדי להפסיק את המעגל הזה, כדאי להסתכל על ההרגלים היומיומיים שלנו ולמצוא דרכים חכמות להימנע מצריכת סוכר מיותרת:

  1. לקרוא את האותיות הקטנות – אל תסתפקו בכותרות "ללא סוכר מוסף", אלא בדקו היטב את רשימת הרכיבים.

  2. תזונה מאוזנת כמפתח להפחתת תשוקה למתוקים – שילוב של חלבונים, שומנים בריאים וסיבים תזונתיים בכל ארוחה מסייע בוויסות רמות הסוכר בדם.

  3. הפחתת סטרס ואיזון שינה – סטרס גורם לגוף להשתוקק לפחמימות פשוטות, ושינה לא איכותית פוגעת ביכולתנו לווסת רעב ושובע.

  4. בחירה במתוק מהטבע – במקום לצרוך מוצרים מעובדים, נסו ליהנות מפירות שלמים המכילים גם סיבים ונוגדי חמצון.

  5. שתייה מספקת של מים – צמא יכול להתפרש כרעב, ולכן שתייה מספקת של מים עשויה למנוע חשקים למתוק.


לסיכום: להבין, לזהות ולבחור אחרת

הסוכר לא נעלם מעצמו, והוא נמצא כמעט בכל מוצר מעובד. אבל כשמבינים היכן הוא מסתתר, כיצד הוא משפיע על הגוף, ולמה הוא כל כך ממכר—אפשר לקבל החלטות חכמות יותר. אתם לא חייבים להימנע ממתוק לחלוטין, אבל ככל שתבחרו באוכל טבעי ולא מעובד, כך תאפשרו לגוף שלכם לתפקד בצורה מיטבית ולחוות תחושת רווחה אמיתית, ללא נפילות סוכר ועייפות בלתי נגמרת.



 שמי טליה גרינברג, אני דיאטנית קלינית, מאמנת כושר וממקימות מועדון GK

 נושא הבריאות וקידום הבריאות נמצא כבר שנים רבות בראש מעיניי. אני עוסקת בנושא במגוון אופנים - יעוצים תזונתיים, אימוני כושר, הרצאות בנושאי בריאות, קבוצות ועבודה פרטנית, קידום בריאות בקהילות וארגונים ועוד. אני מאמינה בבריאות הוליסטית שלא מתמקדת באיסור תזונתי כזה או אחר או תרופת קסם לחיים בריאים, אלא שילוב של המשולש הקדוש: כושר, תזונה ונפש בריאה. אני מאמינה בגוף שלנו וביכולת שלו להתרפא בעזרת קירבה מקסימלית לטבע ואני פה כדי לעזור לך לעשות את השינוי הבריאותי שמגיע לגוף שלך! לפרטים נוספים צרו קשר

IMG_0625__2_-removebg.png
bottom of page